Tirsdag, 09 august 2016 15:05

EM var en super oplevelse for ungt talent

Written by 

Det var en vildt fed oplevelse. Sådan lød det fra den 18-årige Greve-spiller Louise Jakobsen, da hun vendte hjem fra EM for ungdom i Zagreb.
- Jeg er meget tilfreds med det sportslige, hvor jeg vandt tre ud af syv kampe i single, mixed- og damedouble. Hertil kommer selve oplevelsen ved at være med i et EM og møde Europas bedste spillere, siger hun.
- Bare det at se, hvordan de bedste spillede, og at møde flere af dem var gode lærepenge og gav mig god erfaring, lyder det videre fra den unge Greve-kvinde, der bor i lejlighed i Hundige, men snart skal flytte.

Fra Fyn

Egentlig er hun fra Svendborg, men hun forlod familien for at bosætte sig i Greve.
- Jeg har en god træner her i Greve, og samtidig er Greve tæt på landsholdets samlinger, der foregår i Brøndby, siger hun.

- Jeg ønskede at give bordtennis en chance gennem et år for at se, om jeg kunne kvalificere mig til EM, og den satsning lykkedes jo, smiler Louise Jakobsen.

Fra Greve deltog i EM også Mikkel Emborg, og de to søgte at støtte hinanden bedst muligt.

Louise Jakobsen er meget seriøs omkring sin sport og havde også søgt at forberede sig optimalt ved at være på en 14 dages træningslejr i Kina, hvor hun trænede seks timer om dagen.

Som 12-årig spillede hun både bordtennis og fodbold, men batspillet sejrede:

- Det var langt sjovere at spille bordtennis, og så er du i bordtennis herre i eget hus forstået på den måde, at du alene har ansvaret for, hvordan det går, og det kan jeg godt lide.

På gymnasium

I august begynder hun på Greve Gymnasium under idrætslinjen.

- I det år, jeg har satset på bordtennis, har jeg også taget to af fagene, så jeg er på linje med de øvrige studerende i min klasse fra starten. Jeg får færre timer, så jeg kan passe min træning, som p.t. er syv gange om ugen henholdsvis i Greve og Brøndby, siger Louise Jakobsen, som har tjek på det hele:

- Det med kæreste er der også styr på, ler hun, da avisen spørger til, om der også kan blive tid til det udover bordtennis og uddannelse.

Idrætsfremtiden er der ligeledes styr på:

- Næste år er jeg senior, og så er mit mål at få debut ved et senior-EM.

Skrevet af Jørgen Hansen

Last modified on Tirsdag, 09 august 2016 15:20