Tirsdag, 25 oktober 2016 08:40

Bordtennis på højeste niveau kombineret med god undervisning på Brøndbyvester Skole.

Written by 

Det er så fedt at træne om morgenen” udtaler Kamilla Sejersbøl Petersen, som er bordtennisspiller i idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole.  

 

Idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole så dagens lys i august 2014. Cirka 45 elever startede dengang, og kun en af disse elever spillede bordtennis. Her to år efter er det samlede antal elever nærmest fordoblet. Tæt på 80 elever er i dag tilknyttet klasserne, og 1 bordtennisspiller er blevet til 6. Der er derfor i dag tilknyttet langt flere trænere end da projektet så sin begyndelse, og de fleste idrætsgrene er flyttet til større og bedre lokaliteter. Men grundtanken for projektet er den samme. Idrætsklasserne er et skoletilbud, til elever der ønsker at kombinere uddannelse og eliteidræt på højeste niveau. 

 

Bordtennislinjen på Brøndbyvester Skole har som nævnt været med fra klassernes start i august 2014. Træningen foregik dengang i Brøndbyhallen, og landstræner Preben Larsen stod for træningen. Meget vand er løbet igennem åen siden 2014 og bordtennislinjen udvikler sig år efter år. Flere og flere spillere er kommet til, træningen er flyttet til Idrættens hus, der er etableret et tæt samarbejde med Brøndby Idrætsefterskole, og endnu en træner er blevet tilknyttet i skikkelse af landstræner Christoffer Petersen.  

 

Før idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole så dagens lys havde vores elever kun mulighed for at træne 4 gange om ugen. Morgentræningerne giver plads til, at vores bedste spillere kan få den rette mængde træning nu. Ydermere så er morgentræningerne nogle af de bedste træningspas, vi har i løbet af ugen. Det er de folk der vil det, der møder op om morgenen, og det kan mærkes på intensiteten. Der er en anden ro og et andet fokus om morgenen, og det er virkelig dejligt udtaler Preben Larsen. 

 

Idrætsklasserne skal give plads til sporten. 

I idrætsklasserne på Brøndbyvester skole er undervisningen organiseret, så særligt talentfulde elever har mulighed for at gennemføre folkeskolen med et godt resultat, samtidig med at de udvikler sig sportsligt på et højt niveau.  

Udover kompetente trænere har idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole også tilknyttet en idrætskoordinator. Idrætskoordinatorens vigtigste opgave er at være bindeled mellem skolen og klubberne. Han følger derfor eleverne tæt både i skolen og til træning.   

 

Træning på skemaet og lovligt/planlagt fravær. 

I idrætsklasserne er der indlagt morgentræning hver tirsdag og torsdag fra 8.00 til 9.30. Her er der stor fokus på den individuelle udvikling. Elevens sportslige og faglige udvikling følges tæt af trænere, lærere og idrætskoordinatoren, der samarbejder om at skabe de bedste betingelser for elevens videre udvikling.  

Endvidere kræver det meget tid og mange tilvalg at være idrætsudøver på højeste niveau. Landsholdssamlinger, træningslejre og turneringer gør at man er fraværende fra skolen i perioder, og det er der fra skolens side forståelse for. Eliteidræt kræver tid og ikke mindst fokus, og det skal skolen kunne rumme. Derfor giver idrætskoordinatoren lovligt fravær hvis sporten kræver det. Eleverne kan i disse perioder følge med i undervisningsplaner, ugeplaner og lektier elektronisk.  

Idrætsklasserne er et tilbud til alle, der dyrker idræt på eliteniveau – uanset sportsgren. Udover bordtennis er følgende idrætsgrene repræsenteret i idrætsklasserne; fodbold, håndbold, svømning, dans og skydning.  

Få mere information om idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole onsdag den 18. januar 2017 klokken 19.00. Eller på brøndbyvesterskole.dk under idrætsklasser.  

Last modified on Tirsdag, 25 oktober 2016 08:49